Portada » Científics
Hem trobat un total de 5 resultats. T'estem mostrant en aquesta pàgina del 1 a 5 de 5.
Teixidor i Batlle, Josep
Llers, Alt Empordà 1920 - Llers, Alt Empordà 1989
Matemàtic.

Catedràtic de geometria analítica i topologia de la Universitat de Barcelona, exercí també a les universitats de Roma i Hamburg i a l’Institut Politècnic de Zuric.

Terrades i Illa, Esteve
Barcelona 1883 - Madrid 1950
Enginyer, Matemàtic.

Estudià a Charlottenburg (Berlín), Barcelona i Madrid. Es doctorà també en ciències exactes i físiques i fou professor de les universitats de Saragossa, Barcelona i Madrid. S’especialitzà en ciències físico-matemàtiques, publicà nombrosos articles sobre aquests temes i el 1909 llegí el seu discurs d’ingrès a l’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, “Emisión de radiaciones por cuerpos fijos o en movimiento”.

Trèmols i Borrell, Frederic
Cadaqués (Alt Empordà) 1831 - Barcelona 1900
Botànic, Químic.

Es llicencià en Farmàcia a Barcelona i s?hi doctorà a Madrid el 1856. L’any 1861 obtingué la Càtedra de Farmàcia Quimicoinorgànica de la Universitat de Granada i al cap de poc temps passà per trasllat a la del mateix nom a la Universitat de Barcelona, on arribà a ésser Degà de la Facultat de Farmàcia.

Trueta i Raspall, Josep
Barcelona 1897 - Barcelona 1977
Metge.

Metge traumatòleg. Es llicencià en Medicina a Barcelona el 1921 i es doctorà el 1922. Treballà a l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, sota el mestratge de Manuel Corachan.

Turró i Darder, Ramon
Girona 1854 - Barcelona 1926
Biòleg, Filòsof.

Fill d’una família de Malgrat, nasqué incidentalment a Girona. De molt jove s’allistà voluntari per lluitar contra els carlins. L’any 1871 inicià a Barcelona els estudis de medicina, que abandonà al cap de tres anys.