Portada » Científics » Trèmols i Borrell, Frederic

Trèmols i Borrell, Frederic

Cadaqués (Alt Empordà) 1831 - Barcelona 1900. Botànic, Químic

Es llicencià en Farmàcia a Barcelona i s?hi doctorà a  Madrid el 1856. L'any 1861 obtingué la Càtedra de Farmàcia  Quimicoinorgànica de la Universitat de Granada i al cap de poc temps  passà per trasllat a la del mateix nom a la Universitat de Barcelona,  on arribà a ésser Degà de la Facultat de Farmàcia.

Realitzà anàlisis d'aigües i publicà alguns treballs de Química, així com un llibre de text de la seva assignatura. La Botànica fou la part més rellevant de la seva aportació a la ciència. Realitzà herboritzacions per moltes comarques catalanes i arribà a reunir un nodrit herbari, d'uns 25.000 exemplars, que es conserva a l'Institut Botànic de Barcelona. Fou comissionat per la Diputació de Barcelona als Estats Units per tal d'estudiar els ceps americans resistents a la fil.loxera, sobre els quals publicà un detallat informe el 1881. Fou un dels fundadors i principals mantenidors de la Societat Botànica Barcelonesa i membre d'altres institucions científiques com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la Société Helvétique pour l'Échange des Plantes i la Société Botanique de France.

Obres principals

  • Lecciones de Farmacia Químico-inorgánica (1871)
  • Informe acerca de las cepas de los Estados Unidos de América consideradas bajo el punto de vista de los recursos que pueden prestarnos para la repoblación de los viñedos destruidos por la filoxera (1881).
  • Contribución a la flora catalana. Catálogo de las plantas observadas en la montaña de Requesens. (1897).
  • Observaciones sobre los Hieracium de Cataluña (1899).


Galería d'imatges

Trèmols i Borrell, Frederic