Portada » Científics
Hem trobat un total de 6 resultats. T'estem mostrant en aquesta pàgina del 1 a 6 de 6.
Cornudella i Mir, Lluís
Barcelona 1936 - Barcelona 2004
Bioquímic, Químic.

Lluís Cornudella i Mir va néixer a Barcelona el 10 de setembre de l’any 1936, pocs mesos després de l’inici de la Guerra Civil espanyola. Era el quart de sis germans.

Palau i Albet, Jaume
Calafell 1935 - Vilassar de Dalt 2000
Bioquímic.

Jaume Palau i Albet va néixer el 19 de setembre de 1935 a Calafell (Tarragona), poc abans d'esclatar la Guerra Civil. El seu pare, un pagès de Calafell, d'idees anarquistes, havia col·lectivitzat i fet donació a la comunitat de la botiga que tenia la família. De la seva primera infància Jaume recordava un bombardeig, es van veure obligats a entrar en un refugi, un lloc fosc amb molta gent atapeïda. A finalitats de 1938 ell…

Pascual i de Sans, Pere
Sevilla 1934 - Barcelona 2006
Físic.

Fill de Josep Pascual i Vila i Montserrat de Sans i Coret. Nasqué a Sevilla el 1934, on el seu pare era catedràtic de Química Orgànica. El 1936 la seva família es va traslladar a Barcelona. 

Rodés i Teixidor, Joan
Barcelona 1938 - Barcelona 2017
Hepatòleg, Metge.

El Dr. Joan Rodés neix a Barcelona l’11 de març de 1938. La seva infància està marcada per la precarietat i la repressió de la postguerra un cop acabada la Guerra Civil Espanyola. Estudia Medicina, influït pel seu avi matern el Dr. Pau Teixidor, metge de Rodonyà. Ho fa a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, entre els anys 1955 i 1962.

Seoane i Camba, Juan Antonio
Leiro 1933 - Barcelona 2017
Algòleg, Botànic.

Després d’haver fet els estudis primaris i el batxillerat a Galícia, va estudiar el curs comú de ciències a la Universidade de Santiago i la resta de la carrera de biologia a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar el 1958. Quan va haver acabat el segon curs de la carrera, va gaudir d’una beca d’estiu a la seu de Vigo de l’Instituto de Investigaciones Pesqueras (IIP). Des de llavors, va tenir clar que volia treballar sobre botànica marina. En diverses ocasions va reconèixer amb molt d’afecte el mestratge i la influència que van exercir en ell alguns dels professors de matèries ben diverses de la llicenciatura, com ara els doctors Oriol de Bolòs, Arturo Caballero, Enric Gadea, Francisco García del Cid, Ramon Margalef, Francisco Ponz-Piedrafita, Antoni Prevosti, Lluís Solé i Sabarís i Lluís Vallmitjana.

Vives i Codina, Josep
Callús, Bages 1931 - Barcelona 1993
Botànic.

Des de la infantesa fou botànic entusiasta. Era un noi plenament llançat, amb tot el vigor, a l’estudi de les plantes i de la vegetació. A l’edat dels 14 anys, vista la seva manera d’ésser, fou admès per a treballar, sense cobrar, a l’Institut Botànic de Barcelona.