Portada » Científics » Vives i Codina, Josep

Vives i Codina, Josep

Callús, Bages 1931 - Barcelona 1993. Botànic

Des de la infantesa fou botànic entusiasta. Era un noi plenament  llançat, amb tot el vigor, a l'estudi de les plantes i de la vegetació. A l'edat dels 14 anys, vista la seva manera d'ésser, fou admès per a  treballar, sense cobrar, a l'Institut Botànic de Barcelona.

Des d'aleshores fou un membre entusiasta i actiu del grup de botànics dirigit pel Dr. Font i Quer i dels treballs de la Institució Catalana d'Història Natural. Va fer estudis de ciències naturals a la Universitat de Barcelona, amb ensenyament del Dr. Seró per a botànica. Es llicencià l'any 1953 i l'any 1959 va obtenir el títol de doctor amb premi extraordianri. La Dra. Casas i el Dr. Seró el varen encaminar cap a la briologia, en la qual va treballar activament fins al final de la seva vida.

L'any 1953 fou nomenat ajudant de classes pràctiques de la Càtedra de Fitografia i Ecologia Vegetal de la Facultat de Ciència de la Universitat de Barcelona, amb una remuneració exígua. El 1960 passà a ésser catedràtic de ciències naturals de l'Institut d'ensenyament mitjà de Figueres i, més tard, d'un de Barcelona; alhora participava sempre en les activitats dels botànics catalans i així continuà fins al final de la seva vida.Galería d'imatges

Vives Codina, Josep