Portada » Bioquímica
Hem trobat un total de 5 resultats.
Carreras i Barnés, Josep
Palamós 1943 - Barcelona 2014
Bioquímic, Metge.

Metge i catedràtic de bioquímica a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Carreras fou un dels principals impulsors de la bioquímica a Catalunya durant els últims 40 anys. La seva obra docent i investigadora va ser essencial per recuperar la tasca de l’Institut de Fisiologia, creat per August Pi i Sunyer l’any 1921 i suprimit en finalitzar la guerra civil el 1939.

Cornudella i Mir, Lluís
Barcelona 1936 - Barcelona 2004
Bioquímic, Químic.

Lluís Cornudella i Mir va néixer a Barcelona el 10 de setembre de l’any 1936, pocs mesos després de l’inici de la Guerra Civil espanyola. Era el quart de sis germans.

Folch i Pi, Jordi
Barcelona 1911 - Boston, Massachusetts 1979
Bioquímic, Neuroquímic.

Bioquímic català a la Universitat de Harvard (Hospital McLean) reconegut universalment com un dels fundadors del camp de la química estructural de lípids complexos i líder en el desenvolupament de la Neuroquímica com a disciplina destacada dins de les neurociències.

Oró i Florensa, Joan
Lleida 1923 - Barcelona 2004
Bioquímic, Investigador.

Bioquímic, llicenciat en ciències químiques a la Universitat de Barcelona (1947), es doctorà en bioquímica al Baylor College of Medicine de Houston (EUA) el 1956, on estudià el metabolisme de l’àcid fòrmic en els teixits animals, investigacions que foren clau per a l’estudi sobre l’origen de la vida i la interpretació de l’absència de vida al planeta Mart.

Palau i Albet, Jaume
Calafell 1935 - Vilassar de Dalt 2000
Bioquímic.

Jaume Palau i Albet va néixer el 19 de setembre de 1935 a Calafell (Tarragona), poc abans d'esclatar la Guerra Civil. El seu pare, un pagès de Calafell, d'idees anarquistes, havia col·lectivitzat i fet donació a la comunitat de la botiga que tenia la família. De la seva primera infància Jaume recordava un bombardeig, es van veure obligats a entrar en un refugi, un lloc fosc amb molta gent atapeïda. A finalitats de 1938 ell…