Portada » Científics » Vives i Comallonga, Josep Lluís

Vives i Comallonga, Josep Lluís

Figueres 1897 - Barcelona 1995. Enginyer forestal
Enginyer de forests. Ingressà en el cos facultatiu corresponent el 1934. Va treballar al servei de la Generalitat republicana entre 1931 i 1939, com a responsable de l’Oficina del Servei Forestal de Girona i com a professor de silvicultura i dibuix topogràfic de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Passada la Guerra Civil Espanyola va ser destinat a la Diputació de Barcelona i a la Confederació Hidrogràfica del Pirineu (1958). Fou professor de silvicultura i indústries forestals de l’Escola de Pèrits Agrícoles de Barcelona.
 
Membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona a partir de 1948 on va ser valedor, juntament amb el doctor Pius Font i Quer, de l'ingrés del doctor Oriol de Bolòs i Capdevila. Va fer estudis sobre un possible parc provincial a la muntanya del Tibidabo (1949) i publicà diversos treballs sobre entomofauna forestal.
 

Obres principals

Per saber-ne més

  • Bolòs, O. de, 1996. Necrología del Sr. José Luis Vives Comallonga. Nómina del personal académico y anuario 1995-1996, p. 100-102. Barcelona: Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.


Galería d'imatges

Vives Comallonga, Josep Lluís