Portada » Científics » García del Cid i Arias, Francesc

García del Cid i Arias, Francesc

Málaga 1897 - Barcelona 1965. Biòleg

El 1918 es llicencià en Ciències Naturals per la Universitat de  Barcelona i el 1930, en Medicina i Cirurgia. Obtingué el seu Doctorat  en Ciències per la Universitat de Madrid el 1922.

Fou professor de Zoologia a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i poc més tard, a la facultat de Ciències de la Universitat de Barcelona. El 1942 guanyà la Càtedra de Zoologia dels Artròpodes d'aquesta facultat, tasca que desenvolupà fins al final de la seva vida i que combinà amb l'ensenyament de la Zoologia dels Cordats. També professà l'ensenyament de Biologia Marina.

El 1943 el CSIC el nomenà director de l'Institut de Biologia Aplicada de Barcelona, on portà a terme una important tasca de creació, desenvolupament i evolució de les seves diverses Seccions, així com la fundació de la revista "Publicaciones del Instituto de Biología Aplicada". El 1951 fou nomenat director del l'Institut d'Investigacions Pesqueres, fundat aquell mateix any. Ocupant aquest càrrec, aconseguí l'establiment dels Laboratoris costaners de Blanes, Vinaròs, Castelló, Vigo i Cadis, així com la construcció del Laboratori i Acuari de la Barceloneta, seu central de l'Institut.

Obres principals

  • Insectos bibliófagos de las Bibliotecas de Cataluña
  • Nuestras relaciones con los insectos
  • El ataque de los comegenes
  • Nociones de Ostricultura
  • Introducción al estudio de la Zoología


Galería d'imatges

García del Cid i Arias, Francesc García del Cid i Arias, Francesc García del Cid i Arias, Francesc