Portada » Científics » Cardona i Florit, Mª Àngels

Cardona i Florit, Mª Àngels

Ciutadella, Menorca 1940 - Barcelona 1991. Botànica

Era una persona que desitjava d’aplicar tant com fos possible  les novetats de la ciència moderna. De temperament obert i franc, si  una cosa li agradava l’elogiava lliurement, però, si no li agradava la  criticava amb la mateixa llibertat.

Cursà els estudis de ciències biològiques a la Universitat de Barcelona i es va llicenciar l’any 1963. Interessada per arribar a presentar una obra ben digna com a tesi doctoral, va treballar molt intensament de 1964 a 1971 i va dur a terme un ample projecte sobre el curs de la vida i el cicle anual de les plantes i les comunitats vegetals que hi ha en ambients diferents. Va escollir un nombre considerable d’àrees diferents de Collserola, al costat de Barcelona. A cada una hi tenia aparells meteorològics automàtics fixos. Durant més de dos anys seguits anava cada setmana, fes el temps que fes, a examinar l’estat de la vegetació de les divereses àrees d’estudi. Doctora des de 1972, fins a 1985 treballà com a adjunta al Departament de Botànica de la Universitat de Barcelona. L’any 1984 va començar a la Universitat Autònoma de Bellaterra i l’any 1986 va fer oposicions i va passar a ésser catedràtica de Biologia Vegetal en aquesta darrera universitat. Acabada l’obra de doctorat, s’inclinà cap als estudis de citotaxonomia, principalment a l’estudi dels cromosomes i dels seus resultats. Aviat va començar a tenir molta relació amb nombrosos investigadors de diversos països, sobretot es va posar a treballar amb la Dra. Juliette Contandriopoulos, professora de la Universitat de Marsella i molt coneixedora dels vegetals de la Mediterrània oriental. La Dra. Cardona tenia interès, en primer lloc, en la botànica de les Illes Balears i, sobretot, en la de Menorca, però també treballà en altres espais. Va ser membre de la Institució Catalana d’Història Natural, de la Societat d’Història Natural de Balears i de moltes altres del país i de l’estranger.Galería d'imatges

Cardona i Florit, Mª Àngels Cardona a la Biblioteca del Departament de Botànica de la Universitat Autònoma de Barcelona, 1983.