Portada » Científics
Hem trobat un total de 5 resultats. T'estem mostrant en aquesta pàgina del 1 a 5 de 5.
Arbós i Tor, Jaume
Sant Hipòlit de Voltregà, Osona 1824 - Barcelona 1882
Químic.

El 1857 instal.là una fabrica de gas a Mataró, i cinc anys després patentà el primer gasogen d’aspiració. L’anomenat gas Arbós, que es féu servir a diferents punts de Catalunya, és una barreja de gas d’aigua amb un hidrocarbur que dóna brillantor a la flama.

Ibáñez i Ibáñez de Ibero, Carlos
Barcelona 1825 - Niça 1891
Militar.

El 1839 ingressà a l’acadèmia d’enginyers de l’exèrcit. Publicà amb Joan Modet, un Manual del pontonero (1853). Aquell mateix any fou membre de la comissió que havia de fer el mapa de l’estat espanyol i inicià, així, els seus notables treballs geodèsics.

Isern-Batlló Carrera, Joan
Setcases 1821 - Madrid 1866
Botànic.

Joan Isern va néixer a can Batlló de Setcases el 25 de setembre de 1821. Durant el curs 1849-50, en què cursava el segon curs de Medicina, per bé que ja era reconegut pels seus coneixements de fitologia, des de Madrid s’enviaren instruccions a totes les universitats espanyoles a fi que proposessin candidats per ocupar-hi el lloc de col·lector botànic del Museo de Ciencias Naturales. La Universitat de Barcelona va proposar el nom de Joan Isern qui va marxar a Madrid, on va exercir durant més d’un decenni les funcions de recol·lector i conservador del Museo y Real Jardín Botánico.

Manjarrés i de Bofarull, Ramon de
Barcelona 1827 - Sevilla 1918
Enginyer.

Estudià a les classes de la Junta de Comerç. Fou un dels membres de la primera promoció d’enginyers industrials.

Vilanova i Piera, Joan
València 1821 - Madrid 1893
Geòleg.

Doctor en medicina i ciències, estudià geologia a París i en fou catedràtic a la universitat de Madrid. Publicà Manual de geología, Tratado de geología agrícola. Teoría y práctica de pozos artesianos, Origen, naturaleza y antigüedad del hombre, Descripcions de viatges europeus i altres nombrosos estudis.