Català
Galeria de científics catalans
Home » Persones de ciència (S)
Veure llistat complet

Hem trobat un total de 3 resultats. T'estem mostrant en aquesta pàgina de l'1 al 3 de 3.

Trinitat

Sais i Plaja, Trinitat
La Bisbal d'Empordà 1878 - Barcelona 1933

Metgessa. El 1936 publicà la seva tesi doctoral. Al principi del segle xx, ser metgessa a Catalunya era un repte difícil que ben poques dones s'atrevien a afrontar. Entre aquestes hi ha Trinitat Sais i Plaja, la vuitena dona a llicenciar-se en medicina a Catalunya i la primera a llegir la conferència inaugural d'un curs al Col·legi de Metges de Barcelona.

Ignàsia

Salvans i Casas, Ignàsia
Manresa 1906 - Barcelona 1970

Metgessa, farmacèutica. Forma part de la quarantena de dones que es graduen des del 1906 fins a l’inici de la Guerra Civil a la nova Facultat de Medicina de Barcelona (l'actual Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el Campus Casanova).

Eugeni

Sierra i Ràfols, Eugeni
Barcelona 1919 - Barcelona 1999

Il·lustrador, botànic. Començà la seva formació com a il·lustrador i recol·lector de manera autodidàctica i sota el guiatge de Pius Font i Quer a la Càtedra de Botànica de la Universitat de Barcelona quan només tenia catorze anys. El 1937 hi fou nomenat recol·lector. Abans que esclatés la guerra civil, ja havia publicat les primeres il·lustracions a Flora de Catalunya (Cadevall i Font i Quer, 1913-1937) i a Iniciació a la botànica (Font i Quer, 1938).